Vise verdier eller formler i regnearket.

ivaskj shared this question 11 years ago
Answered

Hvordan skifter man mellom å vise verdier (-5) og formler (2 A3-A2) i regnearket? Problemet dukket opp med kopiering fra celler til celler, men noe leting ga ikke svar.

Comments (3)

photo
1

Litt usikker på hva du mener, men prøver meg likevel.


Dersom du vil at elevene skal vise hvilke formler som blir brukt, så finner du dette under Vis -> Konstruksjonsforklaring:


konstrukssjonsforklaring


Dersom du ønsker å kopiere tallverdien (og ikke formlene), så kan du lage en liste av cellen og kopiere innholdet til inntastingsfeltet ved å høyreklikke på listen i Algebrafeltet. Ikke så elegant, men...


Dersom du ønsker å kopiere eller klippe ut det som står i Cellen får så å lime det inn en annen plass (dvs flytte på cellen med formlene, så kan du gjøre det ved å kopiere selve formelen (dobbeltklikke i cellen og kopiere celleinnholdet - dvs f.eks. A1-3A2).

photo
1

Nå klarer vi selvfølgelig ikke å gjenskape problemet, men det som skjedde var at en elev skrev to verdier (3 og 4) i en kolonne, og klikket og dro for å fortsette serien (5, 6, 7 osv). Istedet for tallene kom formlene opp. I Excel går man inn i Alternativer, og haker av for å vise formler, men noe lignende fant jeg ikke i Geogebras regneark. Uansett, takk for tipset, vi skal prøve forslaget neste gang det skjer.

photo
1

Snarveien ctrl+d veksler mellom verdi/definisjon/kommando i regnearket. I Excel var det ctrl+j, men i 2013 versjonen er del ctrl+`

© 2022 International GeoGebra Institute