uitkomsten stockeren in een letter

leen verwimp shared this question 1 year ago
Answered

Kan je in geogebra decimale uitkomsten die je bekwam met een commando of de basistoetsen (bv nulpunten) stockeren in een 'letter' zodat je deze nauwkeurig kan gebruiken om later nieuwe berekeningen te maken?

Comments (4)

photo
1

Ik vermoed dat je refereert naar geheugentoetsen op een rekenmachine, maar wat je vraagt wordt toch automatisch gedaan in GeoGebra? Elk rekenresultaat of resultaat van een commando krijgt toch een naam en verschijnt in het algebra venster. En deze naam kan je verder gebruiken.

Start je bijvoorbeeld een nieuw bestand en typ je 10/3 dan creëer je een object a = 3.33...

Nu kan je zonder probleem 4a typen in het invoerveld. Het is dus kwestie van je algebra venster in het oog te houden. En je kan die namen ook zelf kiezen door bv in de invoerbalk iets te typen als c = 10/3 en nadien de naam c te herbruiken in berekeningen

chris

photo
1

Ik ben een beginner :-)

Ik zie het nu ook.

Dank!

Leen

photo
1

Als je nu een snijpunt met bv x-as laat berekenen. Krijg je een coördinaat. Kan je dan ook alleen de x-coördinaat benoemen? Is vaak handig om mee verder te rekenen...

photo
1

Bij het berekenen van een snijpunt krijg je idd een punt met zijn x- en y-coördinaat. Je haalt de x-coördinaat van bv een punt A eruit met de ingebouwde functie x(A). Ik noem die coördinaat gemakshalve zelf xA, want anders krijg je snel een hoop getallen met namen die je niet meer kunt thuisbrengen. Ik typ dus xA = x(A).PS: Als iedereen alles al zou weten, moest er ook geen forum zijn he?

photo
© 2020 International GeoGebra Institute