Translacions

verdi shared this question 14 years ago
Answered

Hola!


Estic fent un treball sobre Els 17 grups de simetria i necessito construir mosaics amb GeoGebra.

Construeixo el motiu mínim i li aplico les simetries i girs necessaris. Llavors creo una macro per fer una translació, però una vegada feta, quan modifico el motiu mínim, no se'm modifiquen les figures traslladadas.

què faig malament? espero que algú em pugui ajudar.


Gràcies!

Comments (6)

photo
1

Hola.


Benvingut al fòrum! Podries pujar el fitxer de GeoGebra que has construït? Així seria més fàcil analitzar la dificultat que planteges.


Cordialment,


Pep Bujosa

photo
1

Hola!


Tal com es pot veure a la figura, vull construir el segon hexàgon amb l'estrella vermella dins seu, utilitzant una macro, sense tenir que traslladar punt per punt tota la figura. (vaig intentar fer-ho però a part del temps que vaig perdre, necessitas crear tants vectors, punts, etc., que la figura es sobrecarrega i va molt lenta).

El resultat ha de ser el següent: quan desplacis un dels dos punts de color lila, s'ha de modificar de la mateixa manera tot el mosaic.


Moltes gràcies!

https://ggbm.at/534023

photo
1

Hola.


Em sembla que he trobat una construcció alternativa a la que proposaves. Encara és només una eina que amplia el mosaic en una direcció i, per tant, s'hauria de completar amb altres similars o fer-la més general.


D'entrada et comento que per fer la translació de la figura inicial, no cal traslladar punt a punt, ni polígon a polígon. N'hi ha prou amb seleccionar tota la figura fent un requadre amb el cursor i aquesta selecció serà l'objecte a traslladar. Com a vector, pots considerar el de la figura, per exemple.


Com a objectes de sortida de l'eina, he posat els dos polígons (primer l'estrella i després l'hexàgon), tots els vèrtexs i el centre. Com ja sabràs els pots seleccionar, un a un des de la figura. Com a objectes d'entrada he introduït els quatre punts de color lila amb l'ordre que es veu a l'ajuda de l'eina, per tal que el moviment d'aquests repercuteixi a totes les seves rèpliques.


Espero que et sigui útil, encara que només és una idea que segur que es pot millorar. Ja em diràs que et sembla.


Cordialment,


Pep Bujosa

https://ggbm.at/534139

photo
1

doncs no saps prou amb quin lio em fiques...


resulta com que em corre presa acabar la pagina web que estic fent, vaig provar de fer-ho amb el Cabri II i he fet bastantes figures, tot i que ara m'ha sorgit un problema.

el dilema és si fer-ho tot amb Geogebra un altre cop o no xD


un altre inconvenient que veig amb geogebra és que al exportar com html de vegades és surt un cartellet que diu error, tot i que si fico acceptar se'n va i funciona tot perfectament. saps per què passa?


de totes maneras estic molt agrait per haver-te molestat en solucionar el meu problema


merci

photo
1

Hola.


La decisió de fer servir el Cabri o el GeoGebra és teva, naturalment. De tota manera, el GeoGebra és un programa que té un futur immediat molt innovador. Pensa que en la propera versió que sortirà el proper mes, traduïda a moltes llengües, ja conté un full de càlcul, a més de la connexió actual entre àlgebra, geometria i anàlisi.


Respecte a l'error que dius que et surt, no sé que pot ser. Estic acostumat a fer força exportacions a html sense problemes.


Cordialment,


Pep Bujosa

photo
1

Doncs moltes gràcies, al cap i a la fi el treball m'ha servit per aprendre a utilitzar tant el Cabri com el GeoGebra.

© 2023 International GeoGebra Institute