Toiveita ja havaittuja virheitä

HKorhonen shared this question 15 years ago
Answered

GeoGebraan on toivottu pilkkua desimaalierottimeksi. Se ei valitettavasti onnistu, sillä desimaalierotin on komento, sanoo Markus.


Parametrikäyrän määrittely ei onnistu toistaiseksi suomenkielisessä versiossa. Syynä on virheellinen käännös. Käyrän piirtäminen onnistuu, kun vaihdat kieleksi englannin ja käytät komentoa Curve. Määritelty objekti toimii, vaikka vaihdat kielen takaisin suomeksi.


Jos havaitset virheitä tai toivot muutoksia suomenkieliseen versioon tai ohjekirjaan, niin esitä toivomuksesi tässä keskustelussa. Korjauksia pyritään tekemään tulevan kesän aikana.


Hannu Korhonen

Comments (4)

photo
1

Taitaa tuo desimaalipilkku olla Suomen kirous. Se kummittelee vähän joka paikassa, kuten esim. ohjelmointikielissä, joissa erottimena käytetään pistettä suomalaisen pilkun sijaan.


Jostain kuulin huhua, että vihdoin ja viimein täälläkin oltaisiin siirtymässä siihen pisteeseen pilkun sijasta, mikä on todella hyvä juttu. Tältä pohjalta ajateltuna ei olisi kovin pitkälle ajateltua laittaa pilkkua pisteen tilalle suomalaisessa versiossa.


Asiasta kukkaruukkuun, huomasin, että Taylor_sarja[] -komento ei toimi. Varmaan nyt on jo korjattu, mutta ongelma tuli varmaan tuosta '_'-merkistä, joka kai ensisijassa tulkitaan alaindeksiksi?


Kesän jatkoa!


t. Jukka Koivistoinen

photo
1

Hei,


Tiedosto valikossa olisi kai hyvä olla Tallenna sanan Talleta tilalla...

photo
1

Desimaalierotin on niin syvällä koodissa, että desimaalipilkkua ei GeoGebraan saa, -pisteeseen on tyydyttävä. Muut toivotut muutokset on tehty uuteen pre-release-versioon 3.1.122. Se ei ole vielä julkistettu versio, mutta on kokeilunhaluisten nähtävissä osoitteessa

http://www.geogebra.org/web...

ja tietysti normaalisti GeoGebra-sivustolla kohdassa Tulevaisuus --> GeoGebra Pre-Release. Siellä pitäisi kaiken toimia nyt myös suomeksi. Julkistettuun versioon 3.0 tulee korjauksia joskus, jos tulee.


Terv.

Hannu

photo
1

Edellä mainitut virheet on korjattu versioon 3.2.

Käytä sitä niin ei tule ongelmia.

Desimaalierotinta ei siis voi valitettavasti vaihtaa kielikohtaisesti.


HK

© 2023 International GeoGebra Institute