Taulukkolaskennan toimintaongelma yhden muuttujan data/frekvenssi -toiminnossa

Matti Huotari shared this question 6 years ago
Answered

Minulla on Apple käyttöjärjestelmällä El Capitan ja Geogebra 5.0.226. Taulukkolaskennassa on toimintaongelma yhden muuttujan data/frekvenssi -toiminnossa sillä tavalla, että en saa frekvenssejä viedyksi taulukkoon. Vientiponnahdusikkuna on muutenkin omituinen, koska se tarjoa kahdesti nyrkkiä (kuva alla). Mitä pitäisi tehdä, että saan frekvenssit viedyksi analyysiin? Miten saan vähemmän nyrkkiä ohjelmalta?


image

Comments (8)

photo
1

terve,


katso videolta https://youtu.be/lLzBzsx1lec

jossain puolen välin jälkeen miten lisäsin frekvenssit.

valise ensin luokat, sitten yhden muuttujan tilastotyökalu, paina ratasta ja klikkaa data ja frekvenssit. valitse hiirellä frekvenssit ja sitten klikkaa "käteen".

Auttoiko?

M

photo
1

Moi, kiitos vastauksesta. Ei auta. Olen myös resetoinut ohjelmaa, konetta ja yrittänyt viedä frekvenssidataa monella eri tavalla "sisään".


Tarkemmin sanottuna vienti epäonnistuu videon kohdassa 3:27 tai niillä main esitetyssä kohdassa, jossa painat nyrkin kuvaa, ja alkaa tapahtua (sulla näkyy jotakin "add selection" tms.). Mulla ei näy eikä tapahdu mitään.


Ihmettelen tätä, koska kaikki muu on toiminut hyvin, ja opettajalla toimii samalla käyttöjärjestelmän ja GeoGebran versiolla tämäkin esimerkki hyvin. Olen tehnyt aika paljon nyt hommia opiskellakseni tätä ohjelmaa, joten ei se ainakaan ihan susi ole...Onko muita ehdotuksia? Tyypillinen kaupallisten korjauspalveluiden neuvohan on, että formatoi kone ja asenna kaikki uudestaan... Olisiko kuitenkin jotakin hellempää korjauskeinoa ehdotettavana? Voi olla taas jostakin sellaisesta syöttötavasta tms. kiinni, joka on seniorille itsestään selvää mutta jota minä en taas "näe", koska olen noviisi tämän ohjelman kanssa.

photo
1

Pari ehdotusta.

Päivitä Java.

Kokeile toimiiko.

Laita Geogebra roskikseen ja lataa se uudelleen.

Kokeile.

Kokeile GeoGebra crashing MacOsX- ketjussa olevaa linkkiä jossa on seuraavan version testiversio.


M

photo
1

Ei onnistu:


Vinkki 1) Asensin uusimman javan (Oracle Java version 8 update 91); ilman tätä javaakin GeoGebra toimii/ei-toimi ihan samalla tavalla.

=> Pikkukysymys: Javalla on huono tietoturvamaine, ja Geogebra-ohjelma toimii ilma tätäkin: mihin tätä tarvitaan? Onko tämä ehkä jonkin JavaScript-ohjelmisto tms., josta puhutaan. GeoGebran mainitsee jonkin ohjelmiston version "Java 1.8.0"? Mikähän tää on, kun ohjelmiston tuottaja Oracle menee versiossa 8?


Vinkki 2) GeoGebra roskikseen ja uusi asennus, jonka saa maccikaupasta. Sama frekvenssi/data-vika jatkuu.


Vinkki 3) Löysin googlettamalla version 5.0.236. Sama frekvenssi/data-vika jatkuu.

=> Kysymykset liittyen 1,2 ja 3:een. Mistä löytyy linkki uusimpaan hyväksyttyyn mac-versioon ja uusimpaan betaan? Tarkoitan vain, että löytyykö täältä foorumilta, jottei tarvitsisi arpoa, onko sivusto laillinen ja enne kaikkea _mistä_ ohjelmistoista ja versioista puhutaan. Nyt sekä sun linkkaamasi vikakuvaukset että mainitsemasi "uusin versio" olivat kadonneeet. Mulla oli tentti, joten en uskaltanaut koskea koneeseen kuin vasta nyt muutaman päivän jälkeen kysymyksen postauksesta. Aina ei voi olla on-line, joten siitä tämä kysymys.


Lisäyritys 4) Opiskelukaveri kokeili verkkoversiota. Ei toimi, eikä saada syötetyksi käsin dataa.


=> Mun alkuperäisen kysymyksen + kuvan ongelma tuntuisi siis olevan sitkeä. Mistä voisi kysyä lisäapua?


Kiitos!

M

photo
1

Ota Quicktimellä screencast jossa vika näkyy. Lähetä se minulle tai laita linkki tänne.

Verkkoversiossa tuota data-frekvenssiä ei vielä ole.

Uusimmat versiot ovat täällä http://www.geogebra.org/download

Betoja jaetaan vai satunnaisesti esim täällä foorumilla.


M

photo
1

Kiitos vastauksesta ja kiva kun vaivaudut pohtimaan tätä. Ko. video data_frekvenssi_vika on täällä https://youtu.be/EXCJXLihs-4


(Oliko siihen java-kommenttiin vastausta?)

photo
photo
1

Klikkaa siihen nyrkkiin niin se "imee" frekvenssit.

https://youtu.be/bMfyoBgMqcA


En osaa vastata tarkemmin Javasta kun minulla ei ole varmaa tietoa.


M

photo
1

No kiitos,


eli ongelma on ollut se, että en ole klikannut tarkkaan siihen nyrkkiin, vaan siihen palkkiin, jossa nyrkki on. Kiitos ohjeistuksesta. (Höh itselleni).

© 2022 International GeoGebra Institute