Sovelluksen tallentaminen kirjaan -miksihän ei onnistu?

Matti Huotari shared this question 5 years ago
Answered

Tänään ilmeni seuraava ongelma.


En saa uusia sovelmia ladatuksi, koska "Lisää elementti - GeoGebra appletti" ei suostu toiminaan, kun klikkaan sitä. Se on myös oudossa kohtaa ruutua. Mitähän tässä voisi yrittää? (Ruudun zoomaaninen ei auta, näkymä on samanlainen vaikka näkymää pienentäisi tai suurentaisi). (Lataaminen on toiminut muutama päivä sitten).


Näppäimistökaappaus: https://youtu.be/_YMhalCy0cg

Comments (13)

photo
1

Minulla ilmenee sama ongelma. Appletin lataaminen kirjaan ei onnistu.

photo
1

Minulla onnistuu kirjaan lisääminen sekä Safarilla että Chromella.


Kertokaa jos ongelma jatkuu.


M

photo
1

Kun laitoin popupeston päälle Safarin Asetuksista kohdasta Suojaus, ja käynnistin Safarin niin en pystynyt lisäämään materiaalia kirjaan.


Veikkaan että ongelmanne on ponnahdusikkunaesto.


M

photo
1

Moi, kiitos ehdotuyksista. Ei vielä onistunut.

1) Safari->asetukset->suojaus->estä ponnahdusikkinat EI ollut valittu, vaan ponnahdusikkunat olivat sallitut.


Päivitin OSX:n uusimpaan version. Ei vaikutusta. Latasin ja sallin Oraclen Javan (8 ver 93). Ei vaikutusta. Firefoxissa kokeilin poistaa ponnahdusikkunaeston. Ei vaikutusta (samanlainen toiminta kuin safarissa). Katsoin F-securen virustorjunta-asetuksia, mutta en keksinyt mitään järkevää... Oonkohan nyt onnistunut kuitenkin poistamaan jonkin GeoGebra-sivuston tarvitseman palikan? Kokeilen seuraavaksi asentaa uudestaan GeoGebran...

photo
1

Tuohan on selainversio. Geogebran työpöytäversio ei vaikuta selaimeen Koita toisella koneella. Jos ei toimi niin jossain on isompi vika.


M

photo
1

Kokeilin toisella koneella (iMac), jota perhe yleensä käyttää. Sama ongelma toistuu kuin videolla. Mutta ihmettelen siis suuresti, että kukaan muu kuin minä ja Tiina ei olla tähän ongelmaan törmätty.

Safari Versio 9.0.1 (11601.2.7.2), Mac OSX 10.11.1.

photo
1

Pystytkö luomaan uuden kirjan?


M

photo
1

Pystyn luomaan uuden kirjan Safarissa.


Kävin Helsingin yliopistolla ja WIndows-koneesta myös työkirjan lisääminen onnistuu. (Safari ei enää näytä ponnahdusikkunaa, eli siinä mielessä sun vianmääritys osui heti oikeaan).


Onnistun myös survoman työkirjan Safarilla geogebra.orgiin toista kautta menuista, mutta en millään tavalla saa sitä kirja-struktuuriin, eli se hukkuu sinne materiaalien joukkoon.

photo
photo
1

Are you able to try the Chrome browser?

photo
1

Michael, yes I can. Thank you!


I downloaded Chrome browser Versio 50.0.2661.102 (64-bit) to Mac and this works (Safari Versio 9.1.1 (11601.6.17) and Firefox 45.0.2. don't).


I am ever so grateful as I am doing my final paper with GeoGebra for mathematics faculty at the University of Helsinki and without GeoGebra working I was lost what to do.


As a side note converting public statistics done with SPSS in .por format to .txt is another problem (hint to anyone in the GeoGebra developer community as this seems to be a common problem source for statistical sciences). I also am flabbergasted why Microsoft discontinued Excel converting .por files, which would solve the problem too.

photo
1

Eli selaimen vaihto Chromeen ratkaisi ongelman. Laita linkki/lähetä tarinasi minulle kun se on valmis.


Mikko

photo
1

Tässä linkki, miten (omituisesti) Safari ja Firefox toimivat: https://www.youtube.com/wat...


Chromen avulla työkirjan lisäys toimii tavanomaisesti.


Kokeilin siis kaiken laista GeoGebran uudelleenlatauksesta, Java(Scriptin) lataamiseen ja F-Securen-virustorjunnan poistamiseen saakka. Selaimen vaihtaminen auttoi tällä erää. Kun rupesin muistelemaan, niin on auttanut joskus ennenkin mm. pankkisivustoissa tms. sinänsä palvelimella olevan ohjelmiston käyttämisvaikeuksissa. Kiitos vielä vapaaehtoistiimille.

photo
1

Thanks for the report!


The problems with Safari are fixed now - please let us know if there's still a problem with anything!

© 2021 International GeoGebra Institute