snijpunten bepalen

Evelien Decaestecker shared this problem 2 years ago
Not a Problem

Beste wanneer ik de laaste versie van Geogebra de snijpunten wil bepalen.

Krijg ik ze enkel als ik op het snijpunt klik.

Als ik op de twee functies klik wil Geogebra dit niet geven.

Vroeger gaf Geogebra onmiddellijk alle snijpunten.

Bug in het programma?

Comments (5)

photo
1

Please post your file.

And tell us which app and version of GeoGebra you are using, as well as your OS.

photo
1

In GeoGebra Classic, as well as in the Graphing Calculator, you can get the intersection points by selecting the three dots icon displayed at the right of the input of your function, then selecting Special points in the displayed context menu.4359bcf692a585cc88d2805909b21ea8

photo
1

Hello Simona


thanks for your answer.

But why doesn't Geogebra give all the intersections. In the past if I choose the intersect button and clicked the two functions, the program got all the intersections at once.

Now he just gives one (sometimes none).


I use windows and have version6.0559.0-offline (17 september 2019)

photo
1

beste, ik denk niet dat het met vroeger en nu te maken heeft, maar met het voorschrift van de functies. Wanneer ik in jouw bestand twee nieuwe veeltermfuncties definieer (een tweede- en een derdegraadsfunctie) dan vindt het programma zonder problemen de drie snijpunten met het commando Snijpunten().Wanneer je de lat voor de functievoorschriften rekenkundig hoger legt, kan GG in de problemen komen om alle nulwaarden te vinden. Zo zijn er geregeld mensen met dezelfde klacht maar dan voor wortels met daaronder machten van goniometrische functies e.d. Dat lukt inderdaad niet. Een krachtiger middel voor zo'n situaties is er een vergelijking van maken. Oplossen(f - g = 0) geeft bv ook in jouw voorbeeld de twee oplossingen, zelfs in wortelvorm.

Maar ik geef je gelijk wanneer je het hebt over het oplossen met de knop Snijpunten. Dat lukt inderdaad ook niet (meer) bij aanklikken.

@ Simona: Intersection problems often deal with the nature of the functions and sometimes you're better of with solving the equation f=0. But here the Intersection tool doesn't give any result, even with easier polynomials.

chris

photo
1

bestevoor 'gewone' veeltermfuncties werkt de knop Snijpunten nu terug zonder problemen. Ik hoop dat dit ook bij jou het geval is. Er blijft enkel het probleem voor functies die voor GeoGebra wat ingewikkelder zijn om te verwerken, net zoals ik al schetste voor het commando Snijpunten(). Een analoog probleem heb je ook met het berekenen van de snijpunten met de x-as, die je wel vindt door er een vergelijking van te maken en het commando Oplossen(f=0) op te lossen.

@simona: the Intersection tool is working fine again for normal polinomials. As for the intersections with the xAxis it's advisable to use the Solve-command of the corresponding equation to find the zero's

chris

© 2022 International GeoGebra Institute