Què passa amb el GeoGebraTube?

couchoud shared this question 9 years ago
Answered

Què passa amb el GeoGebraTube?

Els meus applets surten destrossats. Textos descol•locats, modificats de grandària, les funcions Java Script no estan. Imatges canviades de grandària i fora de lloc. Actuació lentíssima de l’applet. Tota la tasca docent desviada a GeoGebraTube inutilitzada.

Es tracta d’una conjura contra el Java i el Java Script?

Quines són les solucions? Abandonar GeoGebraTube? La falta de respecte al material construït és molt greu. Estem parlant de materials que han costat moltíssimes hores de construir.


Espere que porteu la meva enèrgica protesta als responsables de GeoGebraTube. Per a mi GeoGebra no és simplement un entreteniment, és una eina de treball importantíssim.


Juanma.


Alguns exemples:

http://www.geogebratube.org/student/m51729

http://www.geogebratube.org/student/m48710

http://www.geogebratube.org/student/m46701

http://www.geogebratube.org/student/m46314

http://www.geogebratube.org/student/m40327


i molts més en http://www.geogebratube.org...

Comments (5)

photo
1

Hola.


Ara mateix he provat els teus excel·lents applets i m'han funcionat bé. No sé si el que t'ha passat és alguna cosa temporal o què. Torna'ls a provar i ja ens diràs alguna cosa.


De tota manera, hem rebut aquest missatge d'en Markus que potser et pot interessar https://www.geogebra.org/fo... . Tot i que no és ben bé el mateix tema, però es veu que estan fent reformes...


Aquí també ens dóna explicacions:


Dear friends,


We have some exciting announcements for you:


GeoGebra 4.4 will be released on 1st December 2013. The main change is that the CAS View is much better & faster. You can already try our Release Candidate.


On 1st of December, we will also switch GeoGebraTube to “HTML5 preferred”. This means that we will display materials using our HTML5 applets by default where possible, and deliver Java applets only for older browsers (like Internet Explorer 8). There are a few advanced things that are not fully supported in our HTML5 applets yet (e.g. some LaTeX commands), so please check your GeoGebraTube worksheets by clicking on “View as HTML5 Applet”. If you need help updating your worksheets, please ask in the forum.


If you are hosting GeoGebra applets on your own website, please see this important announcement to make sure these applets will continue to work well in the future also.


Best wishes,


Markus, Mike and the GeoGebra Team

photo
1

Alguna cosa semblant a aquestes que expliques m'ha passat a mi (i no amb el GeoGebra Tube sinó directament amb el GeoGebra) quan anava a fer alguna presentació en un ordinador "d'una aula externa" o els ha passat a alumnes de cursos que he donat quan portaven un treball fet d ecasa i el volien mostrar.


En concret textos canviats d elloc (o que no es veien), mides d efigures...

de vegades això passa si la resolució de pantalla on ho vols mirar i "no funciona" és diferent de la resolució de pantalla amb la que ho has creat.


Potser no és el teu cas, però per si pot ajudar... una recomanació que crec que val per a tothom: mireu de crear els applets amb la resolució de pantalla de l'ordinador on ho voldreu mostrar.

------

Per cert, com en Pep Bujosa jo també he pogut veure prou bé alguns dels teus applets (no he tingut més temps) i ja t'animo a estar a l'aguait i presnetar-ne alguns en una comunicació a les properes jornades de l'ACG, pel febrer.


Cordialment,

Toni Gomà

photo
1

Hola

Els teus applets funcionen correctament. Tranquil! Jo els he provat i he pogut gaudir de les teves creacions.


Segurament el que deu passat és que els deus estar visualitzant en HTML5. Per exemple, clica a: http://tube.geogebra.org/st... i observa que a la part inferior surt

Creat amb GeoGebra – Compartit per couchoud – Veure l'Applet com HTML5

o bé

Creat amb GeoGebra – Compartit per couchoud - Veure l'Applet com Java


Tu et deus trobar en aquest segon cas. Clica sobre "Veure l'Applet com Java " i ja està solucionat.


Salutacions

Josep Lluís

photo
1

Bona vesprada companys


Primer que tot un gran agraïment i per la prompta contestació.


El problema va sorgir a partir d’un correu electrònic d’un alumne que no podia observar l’applet de la mateixa forma que a classe i vaig verificar que em passava el mateix. Totes les comprovacions estan realitzades des del mateix ordinador, amb windows 7 , que he utilitzat per a les creacions dels applets.


A partir dels vostres suggeriments he investigat i he trobat comportaments molt estranys, que passe a enumerar.


Mozilla firefox 24.0 és el que utilitze normalment.


Carrega l’applet directament en la versió HTML5. (molts applets no funcionen)

Al final apareixen els connectors “Creat amb GeoGebra” i “autor”, però no apareix el connector “Veure l'Applet com Java”


Internet Explorer 9.0


Carrega l’applet directament en la versió JAVA. (funcionen els applets)

Al final apareixen els connectors “Creat amb GeoGebra” i “autor”, però no apareix el connector “Veure l'Applet com HTML5”


Chrome 30.0


Carrega l’applet directament en la versió JAVA. (funcionen els applets)

Al final apareixen els connectors “Creat amb GeoGebra”, “autor” i “Veure l'Applet com HTML5”


En els dos primers navegadors he verificat que la codificació font inclou els connectors, però desconec la raó d’estar invisibles. Normalment verifique el funcionament dels applets en els tres navegadors i no havia tingut problemes de disseny.


Salutacions

Juanma

photo
1

Bon dia,


Juanma, dius que


Mozilla firefox 24.0 és el que utilitze normalment.

Jo faig el mateix.


Carrega l’applet directament en la versió HTML5. (molts applets no funcionen)

Les primeres voltes que jo vaig intentar veure els applets que ens indiques, a mi tampoc no me funcionaven.

Després vaig veure l'explicació d'en Josep Lluís Cañadilla i vaig voler-ho constatar.

Tu dis que...


Al final apareixen els connectors “Creat amb GeoGebra” i “autor”, però no apareix el connector “Veure l'Applet com Java”


Doncs bé, com que estic treballant provisionalment amb un ordinador "amb pantalla de poca resolució" no ho veia del tot i després de llegir el que deia Josep Lluís vaig "baixar per la pantalla" i sí que vaig vore el missatge sencer

"Creat amb GeoGebra" l'autor "Veure l'applet com HTML5" "Veure l'applet com Java"


Jo diria que no vaig tocar res i ràpidament va desaparèixer el missatge i es va engegar l'applet (però potser sí que vaig fer clic al Java, aparentement jo diria que no em va donar temps). Quan es va engegar a baix sortia només

"Creat amb GeoGebra" l'autor "Veure l'applet com HTML5"

i per això vaig deduir que el veia com a Java.


Ara he tornat a fer proves amb el mateix ordinador ...i ara ja diria que se m'engega com a Java perquè a baix només em surt el missatge

"Creat amb GeoGebra" l'autor "Veure l'applet com HTML5"


He provat de clicar a "Veure l'applet com HTML5" i seguia funcionant, això sí, un poquet "descompaginat"... i a baix aleshores deia

"Creat amb GeoGebra" l'autor "Veure l'applet com Java"

He tornat a passar a Java i ho seguia veient bé.


Tot això amb el Mozilla 24.0


Resum:

certament un comportament molt anòmal que caldrà que els autors aclareixin molt bé!

Perquè sembla que pot dependre de moltes coses si funciona o no un applet, i que no podem controlar... i és clar que açó no deuria passar!

© 2023 International GeoGebra Institute