Punts lliscants i valors que recorren

Antoni Gomà shared this question 10 years ago
Answered

Volia fer servir el GeoGebra per trobar un triangle rectangle de costats enters amb la hipotenusa 2013.

Ho volia fer amb l'animació d'un punt lliscant enter (amb límits 0 i 2013 o si algú s'ho estima més 1 i 2012).


Però he constatat que en aquestes condicions, el punt lliscant NO PASSA per tots els valors. He fet proves diverses i he vist que si n'alenteixo la velocitat aleshores passa per més valors,...

però perquè passi per tots he de posar una velocitat molt petita i aleshores està molta i molta estona a recorrer tots els valors.


Creieu que això és un possible bug o bé algú sap una manera que realment un punt lliscant enter passi per tots els valors de l'interval que el defineix?

Comments (1)

photo
1

També ho havia posat al Fòrum en anglès i allà un dels desenvolupadors ("murkle") ha aclarit el tema.

Efectivament el GeoGebra està programat perquè a velocitat 1 per a l'animació un punt llliscant trigui 10 segons a ser recorregut (això ho diu el manual). Per tal d'aconseguir-ho es veu que no poden fer que els càlculs vagin més ràpìd i se salten els valors que faci falta (!!) (això no ho diu el manual)


Tanmateix, per si a algú l'interessa el tema, murkle ha proposta una solució per tenir un nombre (que és un comptador, no un punt lliscant) que passi amb seguretat per tots els valors.


Ho podeu veure al Fòrum en anglès (Using Geogebra) (tema Sliders and values that are crossed)


Afegeixo per desitjar-vos a tot bon any 2013 i ho faig amb l'aplicació GeoGebra que va provocar els meus maldecaps amb els punts lliscants

http://xtec.cat/~agoma/nada...

© 2023 International GeoGebra Institute