Problema de text entre la versió 4 i la 5

carmel.mates shared this question 7 years ago
Answered

https://ggbm.at/2313343

Hola,

El fitxer que adjunto funciona bé en la versió 4.4.45.0 de GG, però al pujar-lo al tube veig que on no hauria d'aparéixer res, aprareix un interrogant. M'explico.

Defineixo un valor al.leatori "m" i com a text introdueixo Si[m!=0,Si[m==1,x,x^m]]. Mentre m!=0, cap problema, però si m=0, aleshores, enlloc de no posar res, apareix un "?".

La mateixa errada apareix si l'obro amb la versió 5 portable.

També he intentat posar Si[m!=0,Si[m==1,x,x^m],"\,"], i totes les versions possibles per a què no posi res, però no ho aconseguiexo (apareix el maleït "?").

Si algú em pot fer un cop de mà li agraïré.

Gràcies

Comments (2)

photo
1

Hola, el problema subsisteix i em dóna que pensar.

He probat dos condicionals diferents, però que haurien de donar el mateix resultat ...Si[a==1,a,""] i Si[a!=1,"",a], el resultat és curiós, el primer funicona mentre la condició és certa, quan és falsa escriu un interrogant "?". El segon sempre està en blanc. Us ho adjunto en un fitxer.

https://ggbm.at/2313381

photo
1

Finalment ja veig on està el problema, ho intuïa, però el fet que funcionés en la versió 4 fa que no ho vegis ràpidament.

Si tinc una variable numèrica a i dic Si[a>0,a,""], estic barrejant en una assignació dos tipus de "variables", d'una banda un numèrica i una altra de text, i això no s'hauria d'acceptar (no és javascript que ho accepta tot). Ja m'han explicat que ho correcte és Si[a>0, Text[a],""], i aleshores l'assignació sempre és text.

© 2023 International GeoGebra Institute