Problem when changing the line opacity of segments

AndeanMath shared this question 4 months ago
Answered

I want to set a value of 100 % to the line opacity of some segments of an applet.

However, I am having a problem when I close the applet and open it again: the line opacity changes to 70 %.

I realized that if the set value is less than 70 %, the value is properly saved.

I have tried to change the default line opacity for segments (Options > Advanced... > Preference - Defaults). However, the default value sometimes is saved. In other cases, it's not saved. And it seems that the stored value doesn't influence the behavior of the line opacity when it's opened again.

Please, how can I keep the value of 100 % of the line opacity of the segments?

See the attached demo.

Comments (5)

photo
1

Hallo, ich hatte dasselbe Problem:

Ursache ist ein benutzerdefiniertes Werkzeug (custom tool)

siehe meinen bisher unbeantworteten Beitrag

https://help.geogebra.org/t...


Gruss

W.F.

(vielleicht reagiert jetzt jemand?)

photo
1

I have checked: In my case, it's caused by custom tools too. With GeoGebra 6 it seems to work fine always.

With GeoGebra 5 recent version: without custom tools, it works fine. With custom tools, the problem comes.

With GeoGebra 5, old version (5.0.629.0-d, February), it seems to work fine always.

photo
1

Thanks for sharing your experience and saying which is the cause of the problem: the custom tools.

photo
1

A colleague and me have the same problem. He uses GeoGebra 5 5.0.639.0-d on Windows 10. I use GeoGebra 5.0.639.0-d on ArchLinux.

photo
2

Hallo! Das Problem ist in 5.0.644.0-d vom 26.05. gelöst!

Gruß

W.F.

Comments have been locked on this page!

© 2021 International GeoGebra Institute