Povrsina geometrijskih figura

mtk206 shared this question 11 years ago
Answered

Interaktivni edukativni materijal koji obradjuje pojam povrsine figura, namenjen ucenicima osnovnih i srednjih skola (kao pomoc pri ucenju i mesto gde se mogu samostalno edukovati). Nacini na koji se racunaju povrsine, formule koje mogu koristiti, zanimljivi zadaci, testovi-provere znanja i domaci zadaci-koje njihovi nastavnici mogu ocenjivati.

http://alas.matf.bg.ac.rs/~...


Komentari i kritike pozaljeni.


Pozdrav

Slavisa

Comments (2)

photo
1

Svakako se s ovakvom definicijom površine ne može početi u osnovnoj školi. A i upoitno je kolika je korist takve definicije u srednjim školama. Mislim da na nižim stuonjevima obrazovanja nije nužno toliko teoretizirati, osim naravno s naprednim učenicima.


Ali stranice su izvrsne, apleti također - iako ima sitnih grešakica (recimo kod piramide nožište se visine može pomiocati). Svaka čast na pokretanju ovakve stranice. Drago mi je da se na beogradskom fakultetu budućim profesorima matematike pruža mogućnost raditi u GeoGebri jer to je izvrstan alat i pokriva cijelo područje srednjoškolske i osnovno školske matematike (ili bar veliki dio). Možda biste interesantnih stvari mogli vidjeti na stranicama udruge Normala pod interaktvinom matematikom gdje zasada imate cjeline o trokutu, četverokutu, te geometrijska tijela i rotacijska tijela, kao još neke dijelove matematike za osnovnu i srednju školu http://www.normala.hr/inter.... Naravno mi to nismo radili sustavno nemamo ni vremena ni materijalnih mogućnosti pa stranice punimo polako.


U svakom slučaju pozdravljam ovakve stranice i bit će od velike koristi.

photo
1

Slazem se sa Vasom konstatacijom da sa ovakvom striktnom definicijom (sa prve stranice) ne moze poceti. Upravo zato u svakom razredu je pojam povrsine obradjen na drugaciji nacin- smem reci sve naprednije.

GeoGebra je stvarno sjajan program, veoma je koristan-koliko za pravljenje kreativnih web stranicama na kojima ucenici zaista mogu da uce "igrajuci se" toliko i za jednostavno pravljenje crteza i slika koji im se mogu deliti na casovima. Posecivao sam stranu Normale nekoliko puta, ima jako korisnih stvari.


hvala Vam sto ste primetili gresku na apletu, promakla mi je...

© 2023 International GeoGebra Institute