opmaakbalk enz verbergen bij opslaan

BenHar shared this question 5 months ago
Answered

Als ik en bestand op wil slaan op mijn pc, wil ik vaak dat alle werkbalken verborgen blijven. Ik ga dan naar Lay-Out en vink alle opties uit. Het beeld is dan inderdaad zoals ik dat wil, maar als ik het dan opsla en weer open zijn de commandolijst, De titelbalk en de de opmaakbalk toch weer zichtbaar.

Kan/gaat dat nog veranderen. Ik gebruik eigenlijk alleen de bureaublad-versie 5.0.xxx. Ik vind de nieuwere versies helaas niet prettig om te gebruiken.

Groet,Ben Harkma

Comments (3)

photo
1

Ga naar Lay-out, definieer je instellingen en bevestig deze dan in Opties -> instellingen opslaan, zodat deze ook na opnieuw openen bewaard blijven. De keuze tussen GG5 en GG6 is deels persoonlijk, deels is het wennen en deels hangt ze ook af wat je met GG wil doen. GG6 is niet aangewezen als je erg veel in instellingenvensters, overzicht construtiestappen, scripting, lange geneste commando's wil werken om geavanceerde dingen te maken. Maar ze is prima voor het gewone gebruikswerk en bv het invoerveld, waarover ook al veel gesakkerd werd, is prima en bevat intelligente toepassingen voor bijzondere punten van functies en voor het oplossen van vergelijkingen die GG5 niet heeft. Het is tenslotte zeker een pluspunt dat GG6 eenzelfde lay-out heeft als de apps voor tablet en smartphones, zodat het niet meer uitmaakt welk toestel je gebruikt om dezelfde toepassingen op dezelfde plaats in je scherm te vinden.

chris

photo
1

Bedankt voor de tip, Chris. Dat helpt wel, maar helaas geldt die instelling dan voor elk nieuw Geogebra-bestand en moet ik dus als ik ze wel weer wil zien/nodig heb, die opties weer teniet doen, wat dan ook weer geldt voor de bestanden waar ik ze juist niet meer wil zien. Toch helpt het wel. Ik heb nu tenminste een manier om een aantal bestanden na elkaar in de door mij gewenste opmaak te tonen.

Ben

photo
1

Als het bestanden wil tonen en daarbij per bestand in de hand houden wat je wel of niet toont in het scherm, kan je ze m.i. best uploaden en de geuploade bestanden tonen. In de geavanceerde opties (onderaan de applet) kan je een reeks opties aan- of uitvinken en zo na elkaar een reeks applets tonen met heel verschillende toonopties zonder telkens de opties te moeten veranderen.

photo
© 2020 International GeoGebra Institute