omdøb virker ikke

kim.t.gjoel shared this question 3 years ago
Answered

Når jeg vælger Åbn og klikker på en fil og derefter Omdøb og derefter ændrer navnet, ser alt fint ud. Og filen derefter ud til at være omdøbt. Men hvis jeg lukker Geogebra og igen vælger Åbn, har filen det gamle navn. Jeg er nødt til at åbne en fil og gemme den under det ønskede navn og bagefter slette filen under det ikke ønskede navn for at omdøbe.

Comments (5)

photo
1

Yderligere til emnet:Efter at have omdøbt en fil, ser det ud til at den ikke kan slettes. Så et eller andet sted står den nok som omdøbt. Navnet er bare det samme. Ved forsøg på sletning får man en popop, som siger, at der er sket en fejl, men filen er der ikke, før man har lukket og genåbnet Geogebra.

photo
1

Hvis filnavnet er for mærkeligt kan systemet have svært ved at håndtere filen. For eksempel hvis der er flere punktummer. Hvad er hele filnavnet?


Hvis Geogebra af en eller anden grund ikke er helt slukket, kan man ikke omdøbe den ude i styresystemet.

photo
1

Tak for svaret.

Jeg ved ikke helt, hvad du mener med at man ikke kan omdøbe i styresystemet. Problemet gælder kun filer i Geogebra-systemet. Jeg går ud fra, de ligger i skyen et sted. Jeg ønskede netop at ændre filnavne med et (kun ét) punktum til filnavne, hvor jeg erstattede punktum med underscore.

Men også andre filnavne har givet samme problem. Kan det være flere mellemrum, som også giver problemer?

Nu ser alt imidlertid fint ud. Jeg har netop set, at alle de filer, jeg tidligere fik at vide, jeg ikke kunne slette, er væk, og jeg har ingen problemer med at omdøbe. Heller ikke filer med et punktum. Måske er der ryddet op på en eller anden måde.

photo
1

Der skal være et punktum i filnavnet, nemlig sammen med ggb. Der må bare ikke være andre punktummer. Og mellemrum tror jeg også kan give problemer.

Windows har desværre den kedelige ide, at den skal skjule det sidste af filnavnet!

photo
1

Ja, jeg kan ikke se .ggb i filnavnet på nettet, men udmærket i lokale filer (-min maskine er sat op til at vise filtypen).

Jeg vil -om muligt- ændre filnavnene, så de heller ikke indeholder mellemrum,

Tak for hjælpen.

photo
© 2023 International GeoGebra Institute