nem tudok menüpontokra kattintani

Anasus shared this question 9 years ago
Answered

Sziasztok!

A honlapról telepítettem a legfrissebb Geogebra verziót Ubuntu 14.04-re. Az a problémám, hogy ha bármelyik menüpontra kattintok, amint felengedem az egér gombját, eltűnik a legördülő menü, tehát nem tudok menüpontot választani. Ha lenyomva tartom a gombot és úgy próbálom lehúzni, akkor is eltűnik felengedéskor, tehát egyáltalán nem tudok semmit kiválasztani. Az ikonokra tudok kattintani, de váltani nem tudok rajtuk (pl. tengelyes tükrözésről középpontos tükrözésre). Tehát lényegében nem tudom használni a programot. Előzőleg az Ubuntu szoftverközpontjában található régebbi verzió volt telepítve, azzal ugyanaz volt a bajom.

Légyszi, segítsetek!

Comments (5)

photo
1

Szia! Nem lehetséges, hogy magával az egérrel vagy a géppel van valami gond? Nekem korábban volt hasonló problémám, amikor az USB port kezdett tönkremenni a laptopon (olyan panelházban volt a gép használva, ahol az elektromos hálózat nem volt megfelelő, és a háztartási gépek szépen lassan tönkrementek). Az egér néha teljesen furcsán viselkedett.


Az alkalmazásban elvileg ilyen hiba nincsen, legalábbis ilyen jellegű hibát még nem tapasztaltunk ill. nem jelzett senki.

photo
1

Szia!

Most működik, pedig előtte több napig is próbáltam, és mindig ez volt a baj. De köszi a tippet, ha esetleg újra ilyesmi történik, megpróbálom majd a pöcökegérrel is :)

photo
1

Véletlenül kiderült, hogy akkor nem tudok kattintani, ha teljes képernyőre van nagyítva az ablak. Amíg kisebb, addig rendesen működik. Mi lehet ennek az oka?

photo
1

Úgy tűnik, ez az ablakkezelő hibája, nem a GeoGebráé:


http://www.geogebra.org/for...


Én egyébként most Ubuntu 14.04-et használok Gnome klasszikus megjelenéssel. Nekem ez jobban kézre áll, mint akár a Unity, akár az új Gnome vagy a KDE, és az ablakkezelővel is kevesebb a gond.

photo
1

Köszönöm szépen, tényleg az ablakkezelő volt a hibás. Én eddig Mate-et használtam, nem találtam a klasszikus Gnome-ot (a Unity-t én sem szeretem), de most rákerestem, telepítettem, és így működik. Köszi a segítséget :)

© 2023 International GeoGebra Institute