Mijn apps werken niet meer

Bart Peters shared this question 1 year ago
Answered

Hallo,

Sinds enige tijd werken mijn apps niet meer.

Bijvoorbeeld: https://www.geogebra.org/m/...

Ik werk bijna altijd online. De actieknoppen in deze app werken niet meer. Bij andere apps die ik gemaakt heb heb ik hetzelfde probleem.

Iemand een idee waar dit kan aan liggen?

Comments (9)

photo
1

ik heb de applet waar je naar verwijst gedownload. Het probleem is dat bij de actieknoppen in de tab Geavanceerd de optie 'Selectie toegestaan' uitgevinkt is, zodat je er in de praktijk niet meer kunt op klikken en er dus ook niets gebeurt. Over selecteerbaarheid van aanvinvakjes en knoppen zijn recent nog al soortgelijke vragen gesteld. Blijkbaar is een recente andere standaardinstelling voor deze objecten de boosdoener. Je kunt dat dus wel manueel online aanpassen, maar als het om vele applets gaat kost dat wel wat werk.

chris

photo
1

Dag Chris,

Bedankt voor je antwoord. Maar ik zit nu nog met een probleempje. Hoe slaag je er in de actieknoppen te selecteren...

Bart

photo
1

Ook al kan je ze niet selecteren in het tekenvenster, je kunt de knoppen nog altijd selecteren in het algebra venster. Via dat omweggetje kan je wel de instelling wijzigen. Ook bij online wijzigingen kan je via het menu Beeld even dit algebravenster openen. Het is een gedoe, maar het is ten minste oplosbaar.

photo
1

Dat wou ik ook doen, maar de knoppen komen bij mij niet te voorschijn in het algebravenster.

photo
1

Dan heb je ze waarschijnlijk opgeslagen als hulpobjecten. Die maak je zichtbaar via Menu -> Instellingen -> Algebra (onderste optie) waar je de optie om ze te tonen kunt aanvinken.Offline in GG5 is dat allemaal handiger, maar ja...

photo
1

ik heb het bestand gekopieerd om te experimenteren. Met de procedure in vorig antwoord (zie ook afbeelding hieronder) zijn nu de knoppen ook als hulpobject zichtbaar. De middelste knop (bovenste in algebravenster) werkt nu ook omdat ze selecteerebaar is. Het lukt zo dus online. Je vindt deze kopie op https://www.geogebra.org/ma...

3a585284514c98a556a1122fb98bcaff

photo
photo
1

It's easier to change in GeoGebra Classic 5 (you need to "undock" the properties view)

photo
1

Dag Chris,

Toen ik je antwoord kreeg hoe het probleem online op te lossen lukte me dit niet. Ik wou je niet direct opnieuw storen en heb pas vandaag de tijd gehad om het opnieuw te bekijken. Sorry dat ik je laatste bericht nu pas zie.

Ik had gelezen dat je eigenlijk GG5 aanraadt om de bestanden aan te passen. Dit heb ik daarnet geprobeerd en oef, alles werkt opnieuw.

Ik heb nu ook nog eens geprobeerd om het online te wijzigen. En dat lukt me niet! Zie screenshot hieronder. Net zoals twee dagen geleden, toen ik ook online probeerde alles aan te passen, verschijnen bij mij de knoppen niet in het algebravenster.

c23ff113b262227a36eb5fe696058e5f

Zoals je ziet zijn bij mij in het algebra venster alleen de getallen en teksten zichtbaar. De actieknoppen zie ik niet. Niet dat het zo belangrijk is, ik zal de wijzigingen met GG5 doorvoeren, maar ik wou je het toch melden.

Nog eens heel erg bedankt voor je reacties!! Ongelooflijk wat jij allemaal met GeoGebra doet en vooral hoe vlug je telkens reageert.

Bart

photo
1

En lukt dat ook niet op de kopie die ik van het bestand gemaakt heb (zie vorig antwoord)?

Ik heb er nog eens op geklikt en bij aan- en uitklikken verschijnen en verdwijnen ze. Als dat bij jou niet lukt is er misschien iets met OS en verschil in toestel. Ik werk met een laptop op Windows10. Maar in ieder geval, zoals ook Michael Borcherds beaamde, in GG6 en online is en blijft het gepruts (ook als het lukt). Dat zijn steengoeie versies om gewoon te gebruiken op voorwaarde dat je geen speciale toestanden wil. Het is ook geen toeval dat de betere auteurs met de meest opmerkelijke constructies, met scripting enz. met versie 5 blijven werken en na de introductie smeekten om 5 toch ook nog te behouden. Het juiste product voor de juiste toepassing dus! Verder neem ik graag je dank aan. Zulke feedback ondersteunt me echt om dingen te blijven maken.

© 2021 International GeoGebra Institute