knoppen uitschakelen

user3715 shared this question 4 years ago
Answered

Ik krijg het niet voor mekaar om knoppen (alle transformaties) in een geogebra-opdracht (geogebratask) uit te schakelen/verwijderen.

Mijn werkwijze: knoppen--> knoppenbalk aanpassen. Ik sleep de knoppen naar rechts die ik er uit wil. Ik klik op toepassen en dan klaar opslaan. Op t eerste zicht lijkt dat te werken maar als ik dan naar het werkblad kijk blijken ze er dan toch weer te staan.

Comments (8)

photo
1

Heb je nagekeken welke knoppenbalk je aanpastte? Standaard staat het aanpassingsvenster op 'Algemeen', wat neerkomt op tekenvenster 1. Werk je in het 3D tekenvenster, dan moet je eerst deze knoppenbalk selecteren en dan de 3D knoppenbalk aanpassen. Iets anders kan ik op het eerste zicht niet bedenken.

chris

photo
1

Hallo Chris


Leuk dat net jij antwoordt, heb al veel van je (knap) werk gezien. Het is de knoppenbalk voor de vlakke meetkunde die ik probeerde aan te passen. Ik toon enkele bijlages van screenshots die ik in het proces maakte. Wat er enorm vreemd is dat het eerst lijkt of het lukt, maar als ik dan op "bekijk geogebraboek" klik zijn de transformaties er wel. Misschien

3f0e56dd6862c2d43b206160f24dc65f5ec3d936be42118500165544bfdb89474e4a328049b35cab9f3bdd0e138eb0da8433c73ccf28cab410b009403b3f7f4a6586e5333b79161971db1de507f277da

photo
1

Ik merk dat er bij de instellingen een vinkje staat bij "Toon knoppenbalk"...Zou dit de instelling dat er bepaalde knoppen niet getoond moeten worden "overschrijven" ? de134088ed3c33407625bc54c8ed2396

photo
1

Ik probeer wat situaties uit!


chris

photo
1

Een probeerseltje vind je op https://ggbm.at/qecNYRsh.

Ik heb eerst lukraak wat knoppen verwijderd en een versie geupload met in de geavanceerde instellingen Toon knoppenbalk aangevinkt en eentje zonder de knoppenbalk. Daarna nog eentje met de herstelde knoppenbalk. Die verschijnen alle drie zoals ze er zouden moeten uitzien.

Recent is de standaard knoppenbalk veranderd. Wanneer je een 'oud' bestand opent, verschijnt het met de oude knoppenbalk, wanneer je dan in het bestand op 'Nieuw' klikt, krijg je de nieuwe knoppenbalk. Ik heb even uitgeprobeerd wat het geeft om zo'n 'oude' knoppenbalk te uploaden, maar ook die verschijnt zoals offline (zie het werkblad). Ik heb dus helemaal niet door waar juist wat gebeurt. Uit de schermafbeelding lijkt me dat je gerust zonder knoppenbalk kunt werken, maar dat lost het probleem natuurlijk niet op.

chris

photo
1

Ik zie aan je eerste afbeelding dat het zeker mogelijk is. Ik doe dus zeker iets verkeerd. Nu nog achterhalen wat ...

Zonder knoppenbalk zou ik inderdaad kunnen werken maar, ik wil ze de kans geven om eventueel loodlijnen en dergelijke te tekenen. Maar uiteraard moeten ze de oplossing vinden zonder transformatieknoppen te gebruiken.


Dit is de link naar het bestand: https://ggbm.at/Hev7eAM7

Wat die oude en nieuwe knoppenbalk betreft, ik heb die geogebratask vandaag pas aangemaakt dus daar kan het ook niet aan liggen. Misschien kijk ik of een schermopname (filmpje) kan maken

Misschien is mijn fout dan makkelijker te detecteren.

photo
photo
1

Nu lukt het plots wel, ook al deed ik niets anders. Enorm vreemd. Moet ik di onderwerp als opgelost markeren in het forum ?

photo
1

het gebeurt nog dat iets niet wil lukken en het na een volgende keer opstarten plots wel lijkt te lukken. Dat zijn de technische geheimen waar je als gebruiker geen vat op hebt. Gelukkig is het probleem opgelost.

Voor het markeren van de 'status' van een bericht heb je rechten nodig (dit om te voorkomen dat iedereen zomaar elk bericht zou gaan klasseren) en ik zie dat de Franse moderator het al als 'beantwoord' rangschikte. Dat maakt het dan weer overzichtelijker om te zien wat nog moet beantwoord worden en wat niet meer. En zo is GG een gelaagde structuur waar mensen op verschillende niveau's aan werken. Nog veel succes

chris

© 2021 International GeoGebra Institute