Hoe bewerk ik mijn bestand?

Dumortier N shared this question 4 years ago
Answered

Hoe moet je een bestand bewerken?


Want mijn bestand heeft namelijk een foutje en ik had het al opgeslagen. Nu wil ik het bewerken maar gaat dat niet.

Comments (4)

photo
1

Ik denk dat je bedoelt; "hoe open ik een .ggb bestand?".

Je kunt het .ggb bestant openen vanuit geogebra. Open geogebra, in het menu bovenaan kies je "file", dan "open ...". Nu zoek je in het geopende venster naar dat ggb bestand, selecteeer je het, en klik je op open.

Je zult dan het project wat je eerder had opgeslagen weer terug zien.

In het geval je het project niet had opgeslagen als .ggb bestand, maar had geexporteerd als een ander bestand, bijvoorbeeld een afbeelding, dan kun je het niet meer in geogebra openen of aanpassen. Daarvoor moet je het echt opslaan als een .ggb bestand, alleen die kun je later weer openen en aanpassen.


Veel succes.

photo
1

Oh, en natuurlijk kun je daarna het maken van een aanpassing het bestand weer opniew oplaan. Als je naar "file" gaat, dan naar "save as" kun je een naam opgeven voor het bestand. Als je dezelfde naam weer gebruikt, krijg je de optie om het vorige bestand te overschrijven.

photo
photo
1

en als je opgeslagen op GGTube bedoelt, heb je twee mogelijkheden. Klik rechtsboven op het icoon met het potlood. Nu kan je ofwel online in de webversie je bestand aanpassen ofwel (als je het bestand ook opgeslagen hebt op je eigen computer) offline de fout herstellen en daarna het bestand op GGTube vervangen door het aangepaste bestand.

photo
1

Bedankt voor de informatie allemaal.

© 2021 International GeoGebra Institute