Histogram soms in dropdown en andere keren niet

Edulogos shared this question 2 years ago
Answered

Ik werk met een beperkte versie van de examenmodus.

https://jaarverslag.ahovoks...


Het lukt me daar niet om een histogram te maken. In Geogebra Classic lukt het wel.


In de dropdown links zie ik alleen Staafdiagram. Tijdens eerdere experimenten stond histogram wel in de dropdown, maar nu vind ik het niet meer terug.


Ik kan het commando histogram gebruiken en het histogram wordt dan gemaakt, maar ik vind het resultaat nergens terug.


Iemand suggesties om dit op te lossen?

Comments (5)

photo
1

Ik kan niet helemaal volgen over de versie. De examenmodus is een optie binnen een versie. Vermits je blijkbaar met de toepassing Statistiek werkt en het rekenblad, neem ik aan dat je bij het openen van GeoGebra koos voor Examenmodus en je dus binnen GG(vermoedelijk 6?) Klassiek werkt.

Het probleem dat je schetst: 'histogram verschijnt niet in de dropdownlijst' kan ik niet reproduceren. Wel zie ik een probleem met de lege cel in de tweede lijst. Wanneer je de cellen tot en met rij 12 selecteert en kiest voor onderzoek één variabele en histogram, dan verschijnt het histogram niet in het venster, selecteer je enkel de rijen 1:11 dan is er geen probleem.


Wanneer je ipv in dit venster voor histogram te kiezen, het commando histogram gebruikt, wordt dat in het tekenvenster getoond. Maar hierbij worden de assen niet automatisch aangepast aan het diagram, zoals in het statistiekvenster wel gebeurd. Ben je verder op de x-as gaan kijken voor de waarden boven 190?

chris

photo
1

Hallo Chris


Bedankt voor je antwoord.


De versie die ik gebruik, is die die kandidaten examencommissie mogen gebruiken tijdens het examen. Het is een beperkte versie van de apps.


Ik heb op basis van je uitleg nog wat verder geprobeerd en er lukt nu al wat meer.


Histogram verschijnt nu in de dropdown en ik kan een histogram genereren, maar het resultaat is verkeerd. Ik heb geprobeerd om xmin, ymin enz. aan te passen, maar zonder goed resultaat. Ik ga hier nu verder aan sleutelen.


Met het commando histogram krijg ik een goed resultaat, maar alleen als ik de grafische rekenmachine gebruik. In de statistiek-app verschijnt er geen tekenvenster en er is (voor zover ik kan zien) geen optie om dit zelf te openen.

photo
1

misschien nog een tip ivm de verticale as: met de optie w817 wordt de verticale as steeds links in het tekenvenster getoond, hoe je ook het tekenvenster horizontaal verschuift. Dat eerste histogram is me ook een raadsel.

En wat de apps betreft. Het is logisch dat mensen in analogie met de grafische rekenmachines grijpen naar de app Grafieken gaan. Zoals het pop-up venster zegt, heeft men er een aantal opties uit verwijderd, die nog wel in de zgn meetkunde app zitten. Dit is dus niet wat de naam laat vermoeden een louter meetkunde app, maar een uitgebreide versie van de app grafieken. In elk van de initiatiehandleidingen van de apps vind je een overzicht van wat in de verschillende apps is ingebouwd. Bovendien werkt men nu aan een zgn GeoGebra suite app, wat een bundeling zou zijn van de verschillende apps... Als dat gereleased wordt vind je spoedig een vertaalde handleiding. Tja het is ingewikkeld en we proberen het overzicht te behouden in de verschillende initiatiehandleidingen.

photo
1

Bedankt!

photo
1

Ik heb voor GeoGebra classiek 5 en GeoGebra klassiek 6 geprobeerd jouw histogram probleem te reconstrueren.


Er verschijnen bij versie 5 in het drop-down menu inderdaad meer opties.


Versie 5 is inderdaad OK.

Ik heb dit nog niet uitgetest met de Examenmodus


mvg


e7abe854a6dabaabd33647d527ca7862

© 2023 International GeoGebra Institute