GeoGebraTube nu ook tweetalig Nederlands

ccambre shared this question 5 years ago
Answered

In het Duits hadden ze het al langer begrepen: taalvarianten creëren in GeoGebra en tegelijk in GGTube slechts opteren voor één versie 'Duits' is vragen om problemen. De online Worksheet editor herkent immers enkel de commando's van die ene geselecteerde taalversie.

Sinds gisteren zijn er daarom ook in GGTube twee aparte versies Nederlands gecreëerd, net zoals in het programma zelf. In je account-instellingen kan je een van beide taalvarianten kiezen (Dutch /Nederlands The Netherlands of Dutch /Nederlands Belgium). De worksheet editor neemt dan deze instelling over, zodat je geen problemen meer zult hebben met commando's die blijkbaar niet werken in worksheets.


Je accountinstellingen kan je aanpassen door rechtsboven op je profielfoto te klikken en 'Account settings' te selecteren. Nederlanders staan reeds in de taalversie 'Netherlands', Belgische gebruikers moeten in hun profiel de taaloptie Dutch /Nederlands Belgium selecteren.

chris

Comments (1)

photo
1

Dag Chris


Het vertaalwerk van de dutch/Nederlands/Belgium versie geniet nu volop voorrang op de vertalingen van de dutch/Nederlands/Netherlands versie.


Suggesties voor verbetering van deze vertalingen zijn meer dan welkom... :laughing:


Nu nog hopen dat dutch/Nederlands/Belgium versie de default versie wordt bij het installeren of inloggen.


ivan.dewinne@telenet.be


mvg

© 2021 International GeoGebra Institute