GeoGebraa lahjakkaille alakoululaiselle?

PekkaNikander shared this question 7 years ago
Answered

Hei,


Etsin matemaattisesti parille lahjakkaalle ekaluokkalaiselle matematiikan pidemmälle meneviä oppimateriaaleja koulun avuksi, ja törmäsin GeoGebraan, joka näyttää hyvältä. Löytyykö kuitenkaan suomeksi alaluokkalaisille tarkoitettuja materiaaleja? Pojat ovat juuri oppineet lukemaan ja hyvä kun osaavat kirjoittaa numerot, mutta ovat opetelleet itsekseen ja ymmärtävät hyvin tuhannet, negatiiviset luvut, kertotaulun, sekä kohtullisesti miljoonatkin ja jakolaskun sekä murtolukujen perusteet. Laskurutiinia tietysti puuttuu, ja kolmen tai useamman merkitsevän numeron pyörittäminen päässä on hankalaa, joten ihan peruslaskutoimituksetkin sekä allekkainlaskun opettavat materiaalit kelpaavat.


Mutta siis, koulussa alkaa luonnollisesti nyt olla tylsää kun numerot on opeteltu kirjoittamaan. Olisiko GeoGebrasta apua? Tai löytyisikö jostain muualta soveltuvaa materiaalia?


--Pekka Nikander

Comments (1)

photo
1

En löytänyt hyvää alkuopetukseen sopivaa materiaalia, joten tekaisin pari tehtävää peilauksesta. Peilauksen pitäisi olla aika intuitiivisesti hahmotettavissa, joten tehtävät sopivat hyvin ohjelmiston opetteluunkin. Tehtävät kannattaa ladata GeoGebra-tiedostoina oppilaan käyttöön.


Yhden monikulmioin peilaus pystysuoran suoran suhteen:

http://tube.geogebra.org/ma...


Haastavampi naaman peilaustehtävä pystysuoran suoran suhteen:

http://tube.geogebra.org/ma...


Molempiin saa lisähaastetta, kun kääntää peilaussuoraa vinoon (esim. siirtämällä pistettä C).


Kuulen mielelläni palautetta alakoulujen opettajilta näiden tehtävien toimivuudesta.

© 2021 International GeoGebra Institute