Geogebra groepen

Kelly Serneels shared this question 11 months ago
Needs Answer

Beste, wij hebben sinds korte tijd de samenwerk-functies binnen geogebra ontdekt. En we zijn echt fan! We wisten een maand geleden echt niet dat geogebra zoveel meer was dan “een tekenprogramma”.

Nu hadden we graag een soort van “toets” afgenomen met behulp van “opdrachten” binnen groepen. Maar we merken dat leerlingen, hoewel de opdracht verbeterd is, deze toch nog kunnen aanpassen. Ik heb het dan over tekenopdrachten, niet over meerkeuzeantwoorden of open vragen.


In een handleiding (van Chris Cambré) vond ik nochtans terug dat lln. hun werk niet meer kunnen bewerken nadat verbeterd is (zie bijlage). Dit is dus niet wat wij ervaren … en we vragen ons dus af wat we fout doen.

Een ander probleem: als je bij “berichten” binnen een groep, een bestaand werkblad van jezelf willen uploaden, dan vind je slechts een heel beperkt deel van je eigen materiaal terug (en ik zie geen regelmaat in wat wel en niet verschijnt).

Heeft iemand dezelfde ervaring of nog beter: heeft er iemand een oplossing?

Alvast bedankt

Kelly

Comments (3)

photo
1

Beste, de tekst is de Nederlandse vertaling van de officiële handleiding die vanuit GeoGebra gemaakt werd.

Ben je zeker dat 1 de leerlingen geen eigenaar zijn van de groep (vermoedelijk niet) en 2 dat de opdracht aangevinkt werd als afgewerkt?

chris


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

photo
1

Beste

Bedankt voor de snelle reactie.

1) de lln. is lid en geen eigenaar

2) De opdracht is effectief "beëindigd" - ik heb het al meerdere malen getest en ik heb steeds hetzelfde probleem. De invulvragen en meerkeuzevragen zijn geen probleem, daar kan de lln. niets meer aan wijzigen, maar ook al heb ik de taak beëindigd toch kan de lln. zijn tekenopdracht aanpassen én die wordt bij mij (in de afgewerkte taak) ook nog aangepast. Ik vroeg me dus af of ik nog ergens een instelling moet aanvinken zodat dit niet meer kan.

Vriendelijke groeten

Kelly

photo
1

OK ik rapporteer het bij de ontwikkelaars

chris

© 2021 International GeoGebra Institute