Geogebra 6 bug report

cemccourseware shared this question 2 months ago
Answered

We are having difficulties with text formatted in latex in geogebra 6. In Geogebra 5 it works fine, but in 6, if you try to edit any of the latex text, the app gets confused, text disappears, and there is unpredictable behaviour. I've attached an example file. Open, and edit the MainInstruc text. The text formula disappears.

If anyone can help us resolve this, it would be appreciated. If this is a GGB 6 bug, then we would like to report it.

Comments (11)

photo
1

I could to edit after uncheck selection allowed for background and check selection allowed for the text

photo
1

Thanks, we'll check.


If you define it like this then I think it works OK:

FormulaText("my latex etc")

photo
1

Thank you!!! That fixes our problem :)

photo
1

Actually, we just tried this with another app and it still doesn't work as we want. You can find this app here: https://www.geogebra.org/m/bcvcpwza. This app looks fine in the desktop, but when we upload it, there is extra space between the Main Instruction and the special instructions that should not be there.

I've attached images of how the app looks on the desktop, and what it looks like when uploaded. It seems to be a problem with the web display, because the app looks fine when viewed with desktop versions in GGB5 or GGB6

photo
1

Thanks, that's a different bug; fixed for next release (v495)

photo
1

Thanks for your prompt responses. We are developing apps for an online course launching soon. Does this bug fix mean that in the future, the web displays of our apps will look correct? Or, do we have to wait until the next release (v495) and then recreate them? Is there anything we can do now, to make them render correctly after uploading?

photo
1

the future, the web displays of our apps will look correct
Yes (new version with the fix is online now :) )

photo
1

I just tried the online version of https://www.geogebra.org/m/bcvcpwza, and the text fields don't show up at all now. Are we doing something wrong?

photo
1

I am having a similar problem with an online course that I am currently teaching - embedded applets are not displaying any LaTex text. Is this being fixed in a new version or does "FormulaText(...)" need to be added to all of the applets for them to work properly again? Thanks for any help you can give me.

photo
1

The issue should be solved. Please check your files. Thank you

photo
photo
1

similar problems in


https://help.geogebra.org/t...

I think there is a general problem

© 2018 International GeoGebra Institute