Geogebra 3.2

stane shared this question 12 years ago
Answered

Kot prevajalec GeoGebre že kar nekaj časa spremljam pripravo na izdajo GeoGebre 3.2 s precej novostmi. Ker je vse z lastno konverzacijo z Mikeom in Markusom najbolje povzel dr. Damjan Kobal, ga kar citiram iz njegovega zadnjega maila:


Dragi E-umovci in vesci uporabniki GeoGebre,


Kot verjetno veste je tik pred 'izidom' nova verzija GeoGebre 3.2. V zadnjih dneh sem po Markusovi informaciji o novostih, z Mikom in Markusom (glavna GeoGebrasa) izmenjal nekaj e-mailov vsebinsko tehnicne narave, ki so se nanasali na prejsnje debate.


Nova razlicica bo vsebovala veliko novosti, ki jih bomo pri E-umu zagotovo veseli.


Pametno in elegantno vgrajen animator, operacije z zaporedji, algebro matrik, aktivni izpis tabele, 'spreadsheet' podoben excelu za upravljanje s podatki, omejenost gibanja tocke na pravokotnik, in se in se... Sofisticiranost omejevanja tock, ki smo jo mi uporabljali pri RISu zaenkrat se ni, a je obljubljena za verzijo 3.4. Kaj vec boste pogruntali sami..., ali bomo podebatirali, ko bo prilika.


Z lepimi zeljami,

Damjan


PS. Ce sem koga v spisku naslovnikov pozabil se (mu) opravicujem in prosim, da obvestite tiste, ki bi jih novica morebiti zanimala.

No, tudi in predvsem na zadnji PS sem tole sporočilo posredoval na naš forum za tiste, ki morda večkrat zaidejo na to mesto.

Stane

Comments (1)

photo
1

Dragi Radovedneži,


Ker je Stane novico o Geogebri 3.2. obesil sem, kamor dejansko spada, naj vse radovedne še povabimo, da si novosti sami ogledate. Vse kar je novega boste našli na straneh GeoGebre (http://www.geogebra.org) pod 'future' oz. 'Kako naprej' na slovenski verziji. Naj ob tem se obljubim, da bo vsaj nekaj besed o novostih verjetno rečeno tudi na drugem delu FMF seminarja iz Geogebre, ki bo potekal 30.1.09 in 6.2.09.


Pozdrav,

Damjan

© 2021 International GeoGebra Institute