FULL DE CÀLCUL

Jordi Font shared this question 9 years ago
Answered

Hola a tothom,


he estat fent un curs de geogebra amb en David Obrador i en Raül Fernandez (quin parell de cracks).


Durant el curs hem après moltíssim tots. No obstant, ens han sorgit un seguit de preguntes/observacions referents al full de càlcul que m'agradaria compartir amb vosaltres.


1.- Hi ha alguna manera senzilla de controlar quan es mostra per pantalla una dada introduïda automàticament en el full de càlcul? És a dir, imaginem que fem una taula estadística on recollim les freqüències absolutes d'un cert experiment que generem a través d'un botó (aprofito per a dir que intentem treballar sense llistes). En escriure-hi, automàticament es representa en la finestra gràfica. Hem trobat una solució "cutre" que és definir una condició (impossible) per a totes les caselles que possiblement seran omplertes. No obstant, és poc òptim.


2.- Hi ha alguna manera ràpida d'esborrar una columna? És a dir, com es fa per esborrar la columna A mitjançant un comandament?


3.- És més ràpid treballar amb cel·les d'un full de càlcul o amb llistes?


Penso que Geogebra té un camp interessant per desenvolupar el full de càlcul (que segur que en podrem treure molt de suc). Per cert, alguna idea/activitat/comentari a afegir referent al full de càlcul?


Moltes gràcies d'entrada!

Comments (4)

photo
1

Hola

1.- No entenc la teva demanda.


2.- Una forma podria ser la següent (les comandes les he posat en anglès):

Execute[Sequence["Delete[A"+i+"]",i,1,100]]

El 100 el pots canviar per 10.000


3.- No ho sé, suposo que depén. Pensa que una llista de 100 elements és un únic objecte i si treballes amb 100 cel·les estàs treballant amb 100 objectes. Per tant treballar amb llistes és més ràpid que treballar amb cel·les (en termes generals)


Salutacions

Josep Lluís

photo
1

Hola Josep Lluís,


1.- Referent a aquest punt, he tingut problemes amb el full de càlcul. Quan defineixo un valor d'una cel·la mitjançant un botó, aquest valor es mostra com un punt lliscant per pantalla.


2.- La resposta que m'has donat és la que he emprat. No obstant, no seria pràctic borrar una col·lumna i no haver-ho de fer cel·la a cel·la?


3.- Atenent a la teva resposta... la pregunta és la següent: què té de bo treballar amb el full de càlcul i no amb llistes?

photo
1

Hola

1.- He creat un botó i he posat:

A1=3

Clico el botó i no hi ha cap problema.

Esborro el contingut de la cel·la, hi poso (3,2) i em dibuixa un punt. Ok.

Torno a clicar el botó i ara sí que passa el que dius tu.

Solució

Al codi que hi ha dins el botó: primer esborra l'objecte A1 i després el tornes a definir.

Esborra[A1]

A1=3

Ja no hi ha cap problema.

3.- Treballar amb full de càlcul permet una visualització millor i tractar cada objecte per separat. Per ejemple si tens una columna de punts pots fer que els punts siguin d'un color segons certa condició. Amb una llista de punts tots els punts són del mateix color.


Josep Lluís

photo
1

Josep Lluís,


moltíssimes gràcies! Certament, poder treballar amb cel·les és òptim a nivell de treballar de forma independent cadascun dels objectes. Suposo que a mida que vagi agafant traça amb el full de càlcul... ja t'ho diré!


Siau

© 2022 International GeoGebra Institute