Fraccions amb Geogebra

AlbertG shared this question 12 years ago
Answered

Hola...

Us convido a visitar el lloc web on he posat dues construccions de Geogebra que vaig fer fa temps. Serveixen per ilustrar alguns aspectes de les fraccions.

http://www.xtec.cat/~agarci18/

Salutacions.

Comments (1)

photo
1

molt interessant, especialment la suma de fraccions... has pensat a carregar el recurs a la wiki catalana?


d'altra banda, és divertit això del 'resolutor'. i més complicat del què m'havia figurat inicialment: jo pensava que els comptes eren globals per defecte (que tothom estava implicat en tots els pagaments efectuats, i que les x corresponien als participants en cada quantitat, com si l'haguessin pagada a parts iguals). res d'això, les x són 'beneficiaris' d'un determinat pagament, i el pagador pot no ser-ne cap.


veig que hi ha la possibilitat d'acumular deutes successivament... cosa necessària, és clar, perquè com fer-s'ho quan n'hi ha un que paga la majoria de vegades, i en cada ocasió beneficiant persones diferents? caldria aplicar moltes vegades el resolutor. poc pràctic! seria millor poder escriure una taula sencera, que inclogués cada una de les factures, amb els beneficiats corresponents, i amb un sol cop ja n'hi hauria prou. això vol dir que caldria poder apuntar moltes vegades un mateix nom, i que el programa afegís elements només quan fossin diferents als anteriors...


també veig a la subrutina repintar_cuadrado accions que el full de càlcul pot efectuar automàticament, sense codi: pintar caselles i les seves vores adequades es gestiona millor des del "format condicional". i la llarga concatenació de if...then és fàcilment generalitzable si en comptes de referències nominals (B2, B3...) es fan servir indicadors numèrics de fila i columna, referint-s'hi a través de cells, i amb l'ajut d'un bucle do while...loop.


són idees, només.

:-)

© 2023 International GeoGebra Institute