Export bug? Grid and axes are not shown in any format export

StefanoPellegrini shared this problem 3 years ago
New

Using GeoGebra 6,


I have a problem while exporting a file as image (both in png and in svg format):

In the ggb I enabled the options "show grid" and "show axes" (I don'tknow if they are exactly so, I have Italian version, that's my translation) and while my work is opened in GeoGebra they are correctly shown. The problem arises while exporting: both in the png and in the svg file there aren't any axes nor grid.

I'm not able to save the ggb file (and so to attach it), here is the link https://ggbm.at/aYbWuhMV,

the png is attached.

Comments (3)

photo
1

Yes. I see it.

I've redirected this post to the Developers Team, Thank you.

As a workaround, the Export works fine in GeoGebra Classic v.5, or you can use an inbuilt utility of your OS (e.g. the Snippet Tool in Windows) to capture a screenshot.

P.S. Se vuoi, puoi scrivere anche in Italiano ;)

photo
1

Beh, direi che per quello che devo fare lo screenshot è un po' riduttivo: potrei aver bisogno che lo sfondo sia trasparente per adattarsi al colore di sfondo del file in cui voglio importare l'immagine, vorrei poter modificare il file svg con InkScape.

Proverò ad installare GeoGebra Classic 5 per vedere se funziona meglio.

Il "grosso" problema è che per il primo file (allegato in png e ggb) che ho esportato è andato tutto bene al primo tentativo e il risultato è stato esattamente quello che volevo, con il secondo disegno non riesco proprio a venirne a capo, ho paura di aver modificato per errore qualche impostazione manon riesco più a trovarla.

P.S: Using English is not a problem for me if some "not Italian" wants to join in.

photo
1

It's something to do with the curve (α). Can you define it as a Segment instead?

© 2020 International GeoGebra Institute