En 1 casella de control he oblidat un element, com afegir-lo

dobrador shared this question 9 years ago
Needs Answer

Dubte:


Quan es fa una casella de control per a amagar objectes, si ens hem deixat de posar-hi algun element, com es fa per a editar-la de nou?


Resposta:

UN cop creada una casella de control. Amb l'eina Mou triada, la podeu desplaçar. Amb aquesta mateixa eina activada, feu clic a sobre diverses vegades i observeu el que passa.

Si accediu a la finestra algebraica, veureu que en l'apartat d'Objectes lliures s'haurà creat una nova variable, segurament anomenada h, que agafa els valors true o false segons si tenim validada o no la casella de control que heu creat. Aquest tipus de variable s'anomena Variable boleana o Valor boleà.


Accediu al menú Edita | Propietats i seleccioneu de l'esquerra les mediatrius que estat en l'apartat de rectes.

Amb aquesta selecció feta cliqueu la pestanya Avançats i veureu que a la casella Condició per mostrar l'objecte surt la mateixa lletra que donava nom a la Variable boleana creada.


Quan un objecte té en aquest apartat el nom d'una variable boleana significa que està controlat per la casella de control corresponent. Si l'esborréssim es lliuraria d'aquest control. Aquest és un bon mètode per incloure i excloure objectes del control d'una casella de control.


Tot això està explicat a http://ateneu.xtec.cat/wiki...


Ampliem-ho:

De totes maneres,

  • imaginem tres punts A B i C i el circumcentre (P).

  • Creem una casella de control que mostra /oculta els punts A B i C, i oblidem que controli P (confio que el dubte plantejat era d'aquest tipus...)


Pregunta: Com podem fer que aquesta casella també controli de mostrar o ocultar el punt P i no haver-la de fer de nou?

Resposta: cal saber que qualsevol casella de control correspon a un booleà, per exemple f.


  • Si accediu a les propietats de quasevol dels punts A B o C, veureu que la pestanya Avançat de les propietats hi ha una casella on diu Condició per mostrar l'objecte i hi deu figurar el booleà f.

  • Heu de seleccionar el punt P que havíem oblidat i altre cop a la pestanya Avançat de les propietats, a la casella on diu Condició per mostrar l'objecte hi escriviu el booleà f.

© 2023 International GeoGebra Institute