Coses sobre la versió 4

Antoni Gomà shared this question 11 years ago
Answered

Com que veig per aquí que som uns quants que ja tastem la versió beta 4.0 us pregunto una cosa (que avui m'he decidit a posar en un Fòrum que hi ha en anglès sobre la versió 4)


A la segona finestra de gràfics em trobo que no apareixen objectes que no estiguin a la capa 0. Algú sap si això ha de ser així o a mi (cosa molt probable amb la quantitat de novetats de la versió 4.0) se m'escapa alguna cosa i sí que és possible fer-ho?


Dos comentaris:

La Barra de navegació pels passos de la construcció sembla que no funciona . Espero que sigui "de moment" i que com ja sembla deduir-se d'intervencions dels desenvolupadors en altres Fòrums que sí que finalment serà possible tenir-la.

El CAS del GeoGebra... també hi ha intervencions en el sentit que encara s'ha de millorar força....

Comments (2)

photo
1

hola, Toni!

què et sembla si aprofitem les teves preguntes per a difondre algunes informacions que hem conegut, entre ahir i avui, a les jornades de GeoGebra a Barcelona?


  • en efecte, la barra de navegació no està correctament implementada, i no es pot obrir des del menú. però ja vam veure a la teva sessió que hi ha un succedani prou hàbil, que consisteix en obrir la taula de passos de construcció i disminuir-la de mides fins que quedi com un "petit reproductor musical".
  • la CAS s'està desenvolupant, diria que a tota màquina. vaig entendre que hi haurà un intercanvi entre GeoGebra i l'empresa que van presentar-se a l'apartat de comunicacions: GeoGebra emprarà el seu "estri" de càlcul simbòlic, diria que correcte en aparença, i a canvi l'empresa pot inserir GeoGebra en els seus continguts didàctics.


i això de les capes ho desconec (no sóc usuari de la 4), però m'has fet pensar que fóra bo que n'hi hagués amb valor negatiu. per si mai en comptes d'apujar els nivells de tota una construcció en tinguessis prou abaixant-ne els pocs d'uns quants elements. o en comptes d'això, almenys que el nivell per defecte fos major que zero...

photo
1

Alguns aclariments:


(1) El CAS del GeoGebra ha d'acabar esdevenint el Maxima, potser el calculador simbòlic de codi lliure de més prestigi arreu del món, que també és el que incorpora TutorMates, que també incorpora plenament el GeoGebra. Si jo dic que "Potser enyorarem la Wiris" és perquè "a casa nostra" (*) no hem sabut valorar prou aquesta eina, que permet una presentació molt més apropada a la manera habitual d'escriure que altre scalculadors. Però segur que el CAS del GeoGebra serà una eina ben útil!


(*) en això de "a casa nostra" poseu-hi el que vulgueu. Des del Departament d'Ensenyament al professorat que deia que la Wiris "obligava a escriure massa" (no és bo fer escriure als alumnes perquè raonin perfectament el seu procés de treball?) passant perquè potser els autors haurien pogut posar alguna cosa més de la seva part... però no deixa de ser trist que la Wiris en línia que va néixer al Departament d'Ensenyament ara no hi sigui com a eina d'accés lliure i en canvi en altres webs de comunitats autònomes sí que hi sigui per als seus centres de secundària...

Jo he impartir un curs que es deia "a Wiris i el GeoGebra dues eines complementàries", també he fet cursos de full de càlcul. Personalment jo penso que seri aun errorpensar que a partir d'ara "tot ho ha de fer el GeoGebra". Full de càlcul, Wiris, GeoGebra, potser fin i tot programes de disseny gràfic,... són eines complementàries. I a dintre del GeoGebra un full de càlcul i un CAS com a recurs per a les activitats amb GeoGebra.


(2) Això de les capes... jo no ho faig servir pas gaire i, de fet, és un recurs ja existent a la versió 3. A la meva manera de veure, el propòsit és poder assegurar que un objecte tapi un altre. I quan es treballa amb molts objectes amb diverses capes... sí que estaria bé una manera automàtica de canviar capes. El que passa en la versió 4 és que (no solament per les capes, que això sí ala finestra 2 només es veuen els objectes de la capa0) no acaba de funcionar bé que els objectes es vegin en la finestra "gràfica prinicpal" o "en la finestra gràfica 2" o en totes dues.


Bon diumenge.

© 2023 International GeoGebra Institute