Control d'aparició d'objectes i textos a la versió 3

Pep Bujosa shared this question 15 years ago
Answered

Hola companys i companyes:


He rebut algunes consultes sobre el control de l'aparició i desaparició d'objectes i textos. Aprofitant aquest fòrum, us comento dues maneres de fer ús d'aquest control.


La primera manera consisteix en fer servir l'eina Casella de verificació per mostrar/amagar els objectes. Si la seleccioneu i feu clic a la zona gràfica, s'obrirà una finestra. Entreu-hi el títol que voleu que surti al costat de la casella i trieu del desplegable el text i els objectes que seran controlats per aquesta casella. Acabeu amb Aplica. Una vegada configurada, cada cop que feu clic sobre aquest casella apareixeran o desapareixeran els textos i objectes que heu triat prèviament.


Per explicar l'altra manera, suposem que teniu un text escrit. Amb el botó dret del ratolí accediu a les Propietats i a l'apartat Avançat. Veureu que podeu introduir-hi una condició per tal que el text sigui visible. Podeu fer servir els desplegables per triar els símbols que necessiteu. Aquesta explicació també és vàlida per a qualsevol objecte.


Per veure un exemple d'aquests dos tipus de control, podeu accedir a http://www.xtec.cat/~jbujos... . Veieu, concretament, la construcció anomenada Paràboles, on podeu trobar rètols controlats amb caselles de verificació i d'altres, els de les solucions de l'equació, que apareixen o no segons el valor del discriminant.


Acabo insistint en la utilitat d'aquest fòrum per exposar dubtes i idees que poden ser útils a tots els usuaris de GeoGebra.


Esperem les vostres intervencions.


Pep Bujosa

Comments (3)

photo
1

Pep,

No puc veure les activitats i tinc instal·lada l'ultima versió de Java

photo
1

Hola Belén.


En la teva intervenció dius que no pots veure les activitats. Si et refereixes a les finestres actives de GeoGebra que tinc a l'adreça que surt a la meva intervenció, no sé per què no les pots veure. Jo ho he provat amb diferents versions de Java i des de diferents ordinadors i les veig perfectament.


Tens el mateix problema amb d'altres webs que tinguin aquest tipus de finestres? Quin sistema operatiu fas servir? Dóna més dades a veure si entre tots ho podem aclarir.


Cordialment,


Pep Bujosa

photo
1

Hola Pep,

Misteris de la informàtica, avui s'obren ¡¡¡

Gràcies

© 2023 International GeoGebra Institute