constructiestappen tonen en verwijderen

P.Bemelmans shared this question 8 years ago
Answered

Ik wil een lijnstuk verdelen met passer en liniaal in de gulden snede.

Daarvoor heb ik wat hulplijnen nodig. Ik wil bijvoorbeeld een loodlijn construeren in een van de uiteinden. Vervolgens wil ik het midden bepalen - niet met de geogebra knop, maar echt met de passer. Dit midden wil ik afpassen op de loodlijn, enzovoort.

Mijn probleem is nu het volgende. Op het eind wil ik de constructiestappen als een filmpje afspelen. Nadat hulplijnen hun functie gedaan hebben, wil ik ze verwijderen omdat anders de figuur te onoverzichtelijk wordt. Echter, als ik op het moment dat ik ze niet meer nodig heb een hulplijn met "object tonen" onzichtbaar maak, wordt het helemaal niet meer getoond bij het afspelen van de constructie.

Dus mijn vraag: is het mogelijk het uitschakelen van "object tonen" als een stap op te nemen in de constructie zodat bij het afspelen een object eerst wel en later niet getoond wordt.

Met vriendelijke groet

Peter Bemelmans

Comments (2)

photo
1

beste

ik denk niet dat het kan met constructiestappen en navigatiebalk, maar het kan wel via een schuifknop met animatie.

Het tonen/verbergen kan je dan afhankelijk maken van de waarde van de schuifknop (bv 4<s<7 of >5) zodat je zowel objecten kan tonen vanaf een bepaalde stap, maar ze ook kan verbergen vanaf een bepaalde stap.

Als je op de schuifknop een animatie zet, krijg je hetzelfde resultaat als met de navigatiebalk.

Een minivoorbeeldje in bijlage.


Je kan ook in je constructiestappen een aanvinkvakje met Toon/verberg hulpstappen mee opnemen, maar dan moet je wel manueel ingrijpen in het 'filmpje' en dat was niet je bedoeling.


groeten

chris

https://ggbm.at/567595

photo
1

Dank je wel Chris.

Dit werkt prima.

Groet

Peter Bemelmans

© 2022 International GeoGebra Institute