Commands have Parentheses instead of Brackets

Thijs shared this question 6 years ago
Answered

I'm a bit surprised by the behavior of my "GeoGebra Classic 5 for Windows".

Suddenly "Square brackets" are replaced by "Parentheses" (round brackets).

for example: (using the Input Bar)

A=(2,1)

B=(1,2)

AB=Line[A,B]

Object Properties of AB shows:

Name: AB

Definition: Line(A,B) instead of Line[A,B]

Typing "Line" into Input Bar

defaults: Line(<Point>,<Point>)

instead of: Line[<Point>,<Point>]

Input Help shows Parentheses instead of Brackets for all commands.

Algebra window (Algebra Descriptions: Definition) shows Parentheses instead of Brackets.

Question:

Is this a normal behavior of GeoGebra Classic 5?

I am convinced that geogebra always showed (and used) Brackets instead of Parentheses.

Everything works well with the Parentheses. (even within Geogebra Script)

Restoring Default settings (and save settings) doesn't help.

I removed GeoGebra5 with the uninstall wizard and reinstalled with

Windows Installer: GeoGebra Classic 5 Installer for Windows.

(GeoGebra-Windows-Installer-5-0-386-0) Language: English

and still I get Parentheses instead of Brackets.

Comments (9)

photo
1

deze verandering was inderdaad technisch 'niet nodig' en wie al jaren GG gebruikt op een pc komt ze verrassend over. De reden moet je dan ook zoeken in het verruimen van de toestellen waarop GG kan gebruikt worden. Gebruik je een smartphone of tablet, ga dan maar eens op je toetsenbord op zoek naar rechte haakjes...

De stap die GG nu zet is het meer gelijkend maken van hoe GG er uitziet en werkt op alle mogelijke platformen, vandaar ook het andere scherm, menu enz. in GG6. En hierbij doen ze dus ook wat concessies in het gekende desktopplatform, waaronder het gebruik van haakjes: nog enkel ronde haakjes, of het nu om coördinaten, commando's of wat dan ook gaat. In de handleidingen staan inderdaad nog vierkante haakjes. Deze pagina's kunnen niet zo maar met een programmeeraanpassing omgevormd worden, maar moeten manueel een voor een gewijzigd worden. Met meer dan 500 commando pagina's, en nog wat extra's, waar per taal vrijwilligers zich voor engageren (ik doe dit voor het Nederlands) is het niet vanzelfsprekend dat die zomaar ineens vertaald worden. Ook in het Engels is dat niet het geval.

Het lijkt me een te rechtvaardigen keuze om GG op elk platform gelijk te laten functioneren. Leerkrachten die al gewoon waren aan de rechte haakjes zullen wel de vaardigheid hebben om mee de switch te maken. De automatische aanvulling van commando's geeft ze trouwens voor jou en bovendien blijven alle voordien gemaakte bestanden nog functioneren.

chris

photo
1

Hallo Chris,

Dank je voor het uitgebreide antwoord.

Wat ik vreemd vond was dat de syntaxwijziging spontaan leek doorgevoerd. Ik had geen nieuwe update van GG gedownload. Voor zover ik mij kan herinneren heb ik alleen een worksheet van een andere gebruiker gedownload en geopend. Ik dacht dus aan een wijziging binnen Preferences die ik misschien per ongeluk had vastgelegd via Save setting maar kon setting vinden m.b.t. brackets. Dit viel samen met een aantal andere problemen die ik had op mijn laptop. Mijn verwarring was dus compleet. Dank je voor het wegnemen van mijn zorgen.

Met vriendelijke groet, Thijs.

photo
1

Ja, GeoGebra geeft automatische updates (tenminste thuis, want op scholen zit je met servers die deze blokkeren). Meestal heb je geen weet van deze updates omdat er slechts hier en daar een commando een extra functionaliteit kreeg of een bug werd opgelost waar je geen weet van had. En plots verrast men alles en iedereen met een wijziging die meteen opvalt, zoals het herschikken van de knoppen of deze haakjesverrassing. De reden van deze wijzigingen zijn niet altijd meteen duidelijk maar ik heb al geleerd dat ze verder denken dan hun neus lang is en dat een wijziging soms gebeurt omdat ze een maand of zo later iets nieuws willen lanceren en dan pas snap je waarom dat allemaal nodig was. En inderdaad kan je niet altijd inschatten wat er juist gaande is met je computer of het programma. Je bent niet de enige die dat opmerkt. Met de introductie van de apps, een nieuwe interface enz. zijn er zoveel wijzigingen dat soms vertrouwde dingen een poosje niet meer werken. Gelukkig werkt het forum soms goed en laveert GeoGebra zich uiteindelijk steeds naar een krachtiger en beter programma. Maar het lijkt soms wel eens op sakkeren om wegenwerken waarvan je je afvraagt wat ze nu weer aan het doen zijn.

chris

photo
1

Veranderingen houden de geest jong. Nogmaals dank.

photo
photo
1

Chris, hope you don't mind if I say just a couple of words in Eng.

Dutch is awesome, but the automatic translation... hmm... :)

Anyways, yes. Commands now have parentheses to contain their parameters. But also brackets are supported, so don't worry about compatibility between old and new files. We'll update the wiki accordingly asap.

photo
1

The great Flemish mathematician Simon Stevin (1548-1620) thought that the Dutch was the best language for sciences because there are more one-letter-words than in Greek and in Latin.smile

Dutch is awesome, but difficult to pronounce: Try: "angstschreeuw".

photo
1

I've learned two weeks ago how to pronounce Van Gogh in Dutch :) and, believe me, it was a surprise for me. I felt as if I've ever given to that wonderful and talented painter the wrong name...

photo
1

Listen to a Frenchman trying to say: Shakespeare :)

photo
1

Maintenant que les Britanniques ont quitté l'UE: Revenons au Français!

photo
© 2023 International GeoGebra Institute