Com mesurar angles d'una foto?

Aitorg shared this question 13 years ago
Answered

Hola!


Sóc un alumne de segon de Batxillerat i m'interessaria utilitzar el geogebra com a eina de treball per al meu Treball de Recerca.


El meu objectiu es fer fotos a moltes mans de diferents persones i trobar una relació d'angles entre elles. Per aconseguir això necessitaria poder posar la fotografia com a "fons del geogebra" per poder després aplicar el mesurador d'angles i comparar-les amb d'altres fotos.


Es pot arribar a fer això? Com?


Cordialment, Aitor.


Gràcies

Comments (3)

photo
1

Hola Aitor.


Això que comentes es pot fer de la manera següent:


1. Tria l'eina Insereix imatge i fes un clic sobre la zona gràfica.

2. Tria la imatge que vols importar del teu disc dur. Procura que no sigui massa gran.

3. Dibuixa, a sobre, dos segments amb un punt en comú que serà el vèrtex de l'angle que vols mesurar. Suposem que el vèrtex és el punt A i els altres extrems dels segments són els punts B i C.

4. Tria l'eina Angle i fes clic, de manera consecutiva sobre els punts C, A i B. Sempre el vèrtex ha de ser el segon. Segons com hagis fet el dibuix, hauràs de clicar sobre els punts canviant l'ordre, però, repeteixo, sempre el vèrtex ha de ser el segon.


Et passo un exemple fet sobre una fulla. Pots reproduir la construcció amb els botons de la part inferior.


Cordialment,


Pep Bujosa

https://ggbm.at/541275

photo
1

Eii, Moltes gràcies Pep!


El programa m'és de gran utilitat, però les meves fotografies surten molt grans al programa i m'agradaria saber si hi ha forma de empetitir-les.


Moltes Gràcies pel teu esforç!

photo
1

Hola Aitor,

Per empetitir una foto una vegada la tens incorporada al GeoGebra pots fer-ho així:


(1) Amb l'eina "punt nou" marques el punt que vulguis de la pantalla.

(2) Després tries l'eina "homotècia" que normalment és la darrera opció del tercer grup d'eines començant per la dreta. (Una homotècia és un procediment que construeix un objecte semblant al que tu triïs)

(3) Et demanarà que seleccionis l'objecte (la foto), el centre (el punt que has definit) i la raó d'homotècia (has de posar un número més petit que 1; si la foto és molt gran potser pots començar per posar 0.1)

I ja està, així tindràs una còpia en petit de la foto; aleshores "per no enredar" ja pots esborrar la foto grossa.


Però jo t'aconsellaria fer una còpia petita de la foto amb el programa de tractament d'imatges que facis servir, abans d'importar-la cap al GeoGebra.


Cordialment

Antoni Gomà

© 2023 International GeoGebra Institute