Πρόβλημα Δεν μπορώ να ανοίξω κάποια αρχεία ggb

vaggelis dritsas shared this question 7 years ago
Answered

Προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να ανοίξω κάποια αρχεία .ggb αλλά μου εμφανίζει μήνυμα "Σφάλμα. Δεν μπόρεσα να ανοίξω το αρχείο:". Ενώ κάποια άλλα τα ανοίγει κανονικά. Το κακό είναι ότι έχω windows xp και φοβάμαι ότι έχει να κάνει με την java το προβλημα. Επανεγκατέστησα το Geogebra και εγκατέστησα την παλαιότερη έκδοση της Java και πάλι τίποτα. Άλλαξα και το Μεταβλητές περιβάλλοντος (Environment Variables). Κάνοντας δημιουργία (New) με όνομα _JAVA_OPTIONS και στην τιμή μεταβλητής -Xmx512M και πάλι τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ανοίγει μόνο τα μισά. Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μπορεί να μου το δημιούργησε ή ιός ή το τελευταίο ggb που είχα δημιουργήσει μια εικόνα με ένα ελατήριο να κάνει ταλάντωση. Αυτό το αρχείο όταν το πήγα στον υπολογιστή ενός φίλου, άνοιξε κανονικά για μία φορά και μετά μου άρχισε και εκεί τα ίδια. Αν ξέρει κανείς πως γίνεται να ανοίξω τα αρχεία αυτά ας βοηθήσει παρακαλώ, γιατί αν και αρχάριος στο Geogebra είχα ρίξει πολύ δουλειά σ'αυτά.

Comments (1)

photo
1

Τελικά έλυσα το πρόβλημα. Μετά από την συμβουλή του κ. Ζαχαριάδη, άνοιξα πρώτα το Geogebra και μετά πήγα Αρχείο – Άνοιγμα και άνοιξαν όλα κανονικά. Τώρα μου τα ανοίγει και αμέσως από το παράθυρο του φακέλου των windows.

Προηγουμένως είχα προσπαθήσει να ανοίξω τα αρχεία μέσα από το πρόγραμμα, που όμως είχα ήδη ανοίξει κάποιο άλλο αρχείο και ενώ μου έδειχνε κανονικά την προεπισκόπηση, πάλι δεν άνοιγαν.

© 2023 International GeoGebra Institute